ПВК «Вагнера» вдалося досягти певних результатів під Бахмутом – WSJ

Читать на русском
Метою вагнерівців, за словами Євгена Пригожина, було не стільки взяття Бахмута, скільки розгром українських військових.

Метою приватної військової компанії «Вагнер» під Бахмутом було виснаження українських сил, і певною мірою цей план спрацював.

Про це пише The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що за вісім місяців боїв за Бахмут українська сторона втратила частину військ. Вони були необхідні для весняного наступу. Тож мета виснаження українців на цьому напрямку почасти досягнута – попри значні втрати самих «вагнерівців».

«У демократичному суспільстві жодна армія не може продовжувати посилати хвилю за хвилею солдатів на неминучу смерть, аби виграти ще кілька сотень метрів. Навіть регулярні збройні сили росії, відомі високою толерантністю до втрат, ухиляються від відправки військ на явно самогубні місії. Але саме такий підхід дозволив «Вагнеру» підійти до межі захоплення Бахмута ціною у десятки тисяч російських жертв», – йдеться у публікації.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

За вісім місяців боїв за Бахмут Україна також зазнала великих втрат, зазначає видання. Так, втрачена частина військ, необхідних для весняного наступу з новим озброєнням, що надали США та інші союзники.

За словами командира батальйону третьої штурмової бригади, старшого лейтенанта Петра Горбатенка, у Бахмуті впродовж доби до 18 хвиль «вагнерівців» могли атакувати один окоп.

«Боєць «Вагнера» не може відступити. Йти вперед – це єдиний шанс вижити. І ця тактика працює. Це війна зомбованих. Вони закидають нас гарматним м'ясом, прагнучи завдати максимальної шкоди. Очевидно, що ми не можемо відповісти тим же, тому що у нас не так багато особового складу, і ми чутливі до втрат», – розповів він.

За словами засновника ПВК Євгена Пригожина, метою було не стільки взяття міста Бахмут, скільки знесилення українців, пише WSJ.

«До певної міри цей план спрацював, адже в останні місяці Україна відправила на захист Бахмута кілька своїх найкращих бригад. Попри співвідношення втрат, це, зрештою, спрацювало на користь Москви, враховуючи більшу чисельність населення росії і факт обміну росією погано навчених в'язнів на життя українських військових», – відзначає видання.

WSJ вважає, що такі втрати в районі Бахмута ставлять під загрозу здатність Києва здійснити стратегічний контрнаступ навесні, коли закінчиться сезон багнюки.

«Війну виграє не та сторона, яка здобуває територію, а та, яка знищує збройні сили супротивника. Тут ми витрачаємо занадто багато наступального потенціалу, який нам знадобиться для прориву, коли висохнуть українські чорноземи», – сказав старший лейтенант Горбатенко.

Раніше представник східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що українська сторона тримає оборону Бахмута, можливість постачання є.

Також Євген Пригожин допустив відступ від Бахмута і розповів про наслідки для росії.

Крім того, в Інституті вивчення війни впевнені, що захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: