Захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть – ISW

Читать на русском
Російське просування в Бахмуті було повільним і не дає підстав вважати, що російські війська зможуть оточити Бахмут найближчим часом.

Російські загарбники продовжують здійснювати наступальні операції поблизу Бахмута Донецької області. Але ні оточити, ні захопити місто найближчим часом їм не вдасться.

У цьому впевнені аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

4 березня загарбники провели одну обмежену атаку, проте вкотре зазнали невдачі.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«Українські офіційні особи наголошують, що українські сили контролюють ситуацію в Бахмуті, але відзначили, що обставини стають дедалі складнішими. Зокрема, ПВК «Вагнер» залучила свої найпередовіші елементи до штурмових операцій у цьому районі», – зазначили фахівці.

Також в Інституті вивчення війни пояснили, що постійні спроби ворога проводити штурми не означають, що він зможе найближчим часом оточити чи захопити місто.

Сили оборони України можуть утримувати Бахмут і надалі, а якщо й вирішать вийти з нього, то зроблять це контрольовано, не потрапивши у оточення, наголошують аналітики ISW.

«Російські окупанти зазнають значних втрат під час просування у районі Бахмута. А оцінка українців стосовно того, що вони зможуть змусити атаки росіян завершитися поблизу їхніх поточних позицій, збалансована з ризиком втрати доступу до основних шляхів відведення, ймовірно, керуватиме рішенням залишитися чи відступити», – йдеться в повідомленні ISW.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що у Бахмуті відбувається ротація, а не відведення військ.

Також було заявлено, що досвід дозволяє ЗСУ перебудувати оборону, незважаючи на підрив мостів у Бахмуті.

Крім того, за даними британської розвідки, оборону Бахмута посилюють елітні підрозділи ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: