Велика Британія передасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2, ніж було обіцяно

Читать на русском
Україна запитувала у Великої Британії 14 танків Challenger 2, однак після візиту президента Володимира Зеленського виявилось, що їх кількість зросте вдвічі.
mil.in.ua

Військова допомога Великої Британії виявляється більшою, ніж запитувала Україна. Кількість переданих ЗСУ танків Challenger 2 зросте вдвічі.

Про це посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповідає в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Згідно з його словами, допомога Великої Британії перебуває в декількох площинах. В деяких випадках Україна отримую від союзника більше допомоги, ніж запитувала.

«Наприклад, якщо ми говоримо про військові тренування, то ми запитували одну кількість, а зараз Британія пропонує нам збільшити її у 2,5 раза на цей рік. Тобто тут можна сказати, що +250%. Деяке озброєння, яке ми запитували – наприклад, літаки, то тут складно. Ми шукаємо варіанти», - пояснив посол.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

Пристайко додав, що Україна запитувала у Великої Британії 14 танків Challenger 2, однак після візиту президента Володимира Зеленського виявилось, що їх кількість зросте вдвічі.

Раніше ми повідомляли, що бойові танки Challenger 2 можуть почати надходити в Україну навесні, а додаткове надання бронетехніки залежатиме від рівня загрози та оборонних потреб.

Зазначимо, що у першій хвилі допомоги Збройні сили України матимуть сучасні танки західних моделей. Це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак попросив свого міністра оборони Бена Воллеса вивчити, які літаки потенційно можна надати Україні.

Також, яку військову допомогу союзники пообіцяли Україні до «Рамштайну», можна дізнатись із інфографіки «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: