Велика Британія оголосила про можливість надання Україні додаткових Challenger 2: що відомо

Читать на русском
Сполучене Королівство може запропонувати Україні більше танків на додаток до 14 вже обіцяних.
Challenger 2mil.in.ua

Бойові танки Challenger 2 можуть почати надходити в Україну навесні, а додаткове надання бронетехніки залежатиме від рівня загрози та оборонних потреб.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтервʼю агенству Reuters.

Зазначається, що Сполучене Королівство може запропонувати Україні більше танків на додаток до 14 вже обіцяних, однак це «залежатиме від оборонних потреб країни».

«Важливо переконатися, що ми зможемо підтримати їх упродовж цього року. Оскільки росія використовує власну тактику м'ясорубки, коли російська армія не дбає про власний народ, ми повинні переконатися, що вона не зможе досягти успіху», – сказав Воллес.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Очільник британського Міноборони визнав, що на все це потрібні гроші, але не озвучив деталі переговорів щодо залучення додаткових коштів до бюджету цього місяця, що зараз тривають.

Міністр відвідав полігон на південному заході Англії, де українські військові вчаться керувати танками в бойових умовах. У заяві міністерства оборони Великої Британії сказано, що навчання «триває швидко» і потребуватиме кількох тижнів.

«Українці продовжуватимуть воювати, а Британія разом із нашими союзниками не похитнеться. Ми продовжуватимемо надавати можливості, необхідні для підтримки України, стільки, скільки буде потрібно», – наголосив Воллес.

Зазначимо, що у першій хвилі допомоги Збройні сили України матимуть сучасні танки західних моделей. Це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак попросив свого міністра оборони Бена Воллеса вивчити, які літаки потенційно можна надати Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: