У Міноборони Британії назвали строки постачання Україні танків Challenger 2

Читать на русском
Постачання танків Challenger 2, які в рамках військової допомоги передасть Україні Британія, очікуються до літа.

Постачання танків Challenger 2, які в рамках військової допомоги передасть Україні Британія, очікуються до літа.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бел Воллес, повідомляє Sky News.

«Це (постачання в Україну, – ред.) буде до початку літа чи у травні. Ймовірно, ближче до Великодня», – заявив він.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

При цьому міністр додав, що з міркувань безпеки він не може повідомити графік навчання українських військ використання танків, повідомивши, що навчання розпочнуться з навчання індивідуальному управлінню машинами, а потім перейде до ведення бою в строю.

Нагадаємо, бійці ЗСУ у рамках базової загальновійськової підготовки у Британії під керівництвом британських інструкторів відпрацювали методи індивідуального маскування.

Зазначимо, за інформацією ЗМІ, у Британії перейнялися питанням недопущення захоплення Challenger 2 російськими терористами.

Раніше стало відомо, що Британія вже найближчими тижнями передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2 - це 14 одиниць. Також буде передано 30 самохідних артилерійських установок AS90 стандартного для НАТО калібру 155 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: