Українські танкісти прибули до Великої Британії для навчань на Challenger 2

Читать на русском
Українські танкові екіпажі у неділю, 29 січня, прибули до Великої Британії, де розпочнуть навчання на танках Challenger 2.
Ministry of Defence

Українські танкові екіпажі у неділю, 29 січня, прибули до Великої Британії, де розпочнуть навчання на танках Challenger 2.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони Великої Британії у Twitter.

Українські танкісти прибули до Великої Британії для початку підготовки для продовження боротьби з росією.

«Велика Британія надасть Україні танки Challenger 2 разом із країнами-партнерами, демонструючи силу підтримки України на міжнародному рівні», – зазначають у дописі.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

Challenger 2 – основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії. Він оснащений 120-міліметровою танковою гарматою L30A1 довжиною 55 калібрів. Екіпаж «Челленджера 2» складається з чотирьох осіб. Башта і корпус захищені бронею другого покоління Chobham.

Нагадаємо, 15 січня Британія підтвердила, що передасть Україні 14 танків Challenger 2, близько 30 САУ калібру 155 мм AS90. Це перша країна, яка погодилась відправити свою важку бронетехніку в Україну.

Раніше повідомляли, що важливою частиною міжнародної підтримки України під час повномасштабної війни є підготовка бійців ЗСУ. До різних навчальних програм, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, приєдналися майже всі країни Євросоюзу та НАТО. Таким чином західну підготовку пройдуть десятки тисяч українських солдатів. Деякі програми – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: