У Британії перейнялися питанням недопущення захоплення Challenger 2 російськими терористами – ЗМІ

Читать на русском
Зараз Британська та українська влада проводять консультації, метою яких є розробка механізмів недопущення потрапляння Challenger 2 до рук російських терористів
Challenger 2mil.in.ua

У Британії перейнялися питанням, як запобігти спробам захоплення російськими терористами в Україні основних бойових танків Challenger 2 у разі, якщо ці танки будуть підбиті на фронті під час бойових дій.

Про це повідомляє британське видання The Sun з посиланням на власні джерела.

Вважається, що Британські Challenger 2 захищені бронею, яка є однією з кращих у світі. За всю історію застосування цього танка, броня якого називається Chobham - в її складі секретна суміш кераміки, сталі та амортизуючих складів - був втрачений тільки один Challenger 2 і причиною став дружній вогонь в Іраку.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Британські військові впевнені, що російські терористи будуть намагатися за всяку ціну пошкодити, знищити та захопити такий танк - не тільки з цілями пропаганди, а й заради спроби розгадати секрет складу броні.

Тому зараз Британська та українська влада проводять консультації, метою яких є розробка механізмів недопущення потрапляння Challenger 2 в руки російських терористів. Розглядаються в тому числі сценарії пріоритетної евакуації та польового ремонту.

«Якщо танк знищений або виведений з ладу, першим варіантом завжди є спроба самовідновлення. Ви буксируєте його іншим танком або використовуєте спеціальну броньовану ремонтно-евакуаційну машину, яка виглядає як танк з краном. Але при прориві оборони або при відступі танк знищать» - сказав виданню співрозмовник з міністерства оборони країни.

Крім того, вивчається варіант, при якому Challenger 2 буде застосовуватися тільки там, звідки його можна буде оперативно евакуювати або швидко відремонтувати. Нарешті, Британія розглядає можливість залучити приватних підрядників для евакуації танків у випадку, якщо вони вийдуть з ладу.

Велика Британія вже найближчими тижнями передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2 - це 14 одиниць. Також буде передано 30 самохідних артилерійських установок AS90 стандартного для НАТО калібру 155 мм.

Також Велика Британія відправить в Україну ще понад 200 одиниць бронетехніки на додаток до 14 танків Challenger 2, які анонсували раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: