Британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну в березні – Сунак

Читать на русском
Британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну вже в березні цього року. Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака.

Британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну вже в березні цього року.

Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака.

«Британія прискорює доставку обладнання в Україну, щоб воно опинилося в Україні найближчими днями та тижнями, а не місяцями або роками», - сказав Сунак.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

За його словами, українські екіпажі, які прибули до Британії минулого тижня, використовуватимуть основні бойові танки Challenger 2 для захисту України наступного місяця.

Прем'єр зазначив, що він радий, що вони погодилися розширити навчальну програму, за якою лише за останні шість місяців було підготовлено 10 тисяч військовослужбовців.

Також він повідомив, що разом із президентом України Володимиром Зеленським підписали «декларацію про подальше поглиблення співпраці».

«Ми маємо озброїти Україну в короткостроковій перспективі, але ми маємо зміцнити Україну у довгостроковій перспективі. Ваша країна більше не може бути такою вразливою для нападу», - підкреслив Сунак.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак попросив свого міністра оборони Бена Воллеса вивчити, які літаки потенційно можна надати Україні.

Сьогодні у Лондоні президент Володимир Зеленський виступив перед британськими парламентарями. Під час виступу він подарував спікеру Палати представників Ліндсі Хойл шолом українського пілота та заздалегідь подякував Британії за надання бойових літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: