Велика Британія надасть Україні бойові танки Challenger 2

Читать на русском
Велика Британія офіційно заявила, що передасть Україні танки Challenger 2, а також додаткові артилерійські системи.
wikipedia

Велика Британія офіційно заявила, що передасть Україні танки Challenger 2, а також додаткові артилерійські системи.

Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії.

Відомо, що сьогодні, 14 січня британський прем'єр-міністр Ріші Сунак провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським під час якої й повідомив про передачу озброєння. Він наголосив на прагненні Великобританії посилити підтримку України, у тому числі шляхом надання танків Challenger 2 та додаткових артилерійських систем.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Сторони також обговорили рішення інших партнерів щодо військової допомоги, зокрема пропозицію Польщі передати роту танків Leopard.

«Прем'єр-міністр підкреслив, що він і весь уряд Великобританії інтенсивно працюватимуть з міжнародними партнерами, щоб швидко надати підтримку, яка дозволить Україні використати свою перевагу, виграти цю війну та забезпечити міцний мир», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

Крім цього, очільник Міноборони України Олексій Резніков обговорив зі своїм французьким колегою Себастьяном Лекорню рішення країни надати ЗСУ танки AMX-10 RC.

Додамо, що Сполучені Штати підтримують рішення союзників передати Україні західні танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: