У Бахмуті досі залишаються діти: в ОВА назвали кількість людей, які не поїхали з міста

Читать на русском
Наразі у Бахмуті працюють вісім евакуаційних груп, які забезпечені бронетранспортом, проте частина мешканців відмовляються залишати місто.
фото: Нацполіція

У Бахмуті, де точаться запеклі бої, досі залишаються близько 5 тисяч людей, серед них — 37 дітей.

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, а також начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко повідомили під час телемарафону.

Зазначається, що незважаючи на всі складнощі, триває евакуація цивільних з міста. Згідно з даними поліції, працюють 8 евакуаційних груп, які забезпечені бронетранспортом.

«Додатково створено групу супроводження у складі парамедиків та спецпризначенців КОРДу. Ми перевіряємо всі адреси, де можуть перебувати діти, а також підвальні та полупідвальні приміщення, де люди можуть ховатися від обстрілів», – повідомив начальник поліції, який керує заходами.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

В евакуації задіяно також групи ДСНС, профільні служби обласної військової адміністрації.

Щоб евакуювати сім’ю, поліцейським зазвичай доводиться спочатку її розшукати, бо люди залишають зруйновані домівки та мігрують по укриттях. Щодня кожна група отримує перелік можливих локацій та обстежує їх.

Правоохоронці зазначають, що евакуація дітей відбувається виключно в рамках закону – разом із батьками або одним з них. Поліція докладає великих зусиль, щоб переконати дорослих в необхідності убезпечити малечу, і має результати: багато сімей погоджуються виїхати. Тільки за останні 2 тижні поліцейські вивезли понад 70 дітей з Бахмута, Сіверська, Часового Яру та Званівки. Деякі родини виїжджають з волонтерами.

Водночас, частина дітей залишаються на територіях, куди поліція дістатися не в змозі. Правоохоронці надають інформацію про них ЗСУ, і військові при можливості забирають ці родини з небезпеки.

Нагадаємо, в'їзд до Бахмуту обмежили з 13 лютого. Це стосується всіх цивільних, зокрема волонтерів та журналістів.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков назвав кількість щоденних втрат окупантів під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: