Бої за Бахмут: у ЗСУ розповіли, як планують вибити ворога

Читать на русском
Українські захисники Бахмутського напрямку зараз героїчно обороняючи цей відрізок фронту та знесилюють окупантів.

Українські захисники навколо Бахмута знесилюють росіян, щоб пізніше підготовлені резерви з новою технікою могли відкинути ворога.

Про це заявив спікер Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону у четвер, 2 березня.

Резніков назвав кількість щоденних втрат окупантів під БахмутомОкупанти дотримуються божевільної тактики: вони посилають проти ЗСУ хвилі вагнерівців або колишніх полонених, щоб відвоювати кілька метрів землі.

«Поки що, якщо ми подивимося на всю річну ретроспективу війни, ми побачимо, що майже у всіх операціях наші штаби командувальні перегравали супротивника. І саме те, що зараз роблять захисники Бахмутського фронту, героїчно обороняючи цей відрізок фронту, вони вимотують, знекровлюють, знесилюють ворога. Для того щоб пізніше, коли підійдуть наші резерви, коли вони будуть підготовлені, в тому числі з новою технікою, їм було набагато легше викинути ворога з нашої землі», – пояснив він.

У районі самого Бахмута сталося 59 обстрілів та 29 бойових зіткнень. За добу окупанти втратили 94 військовослужбовця вбитими і 121 було поранено, відзначають у Генштабі.

За словами Череватого, «якщо буде потреба зробити тактичний відступ, його буде зроблено», з нанесенням максимальних втрат ворогові.

Нагадаємо, у Міноборони України повідомляли, що ситуація в Бахмуті складна, туди направили підкріплення.

У Донецькій ОВА розповіли, скільки мешканців залишилося у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: