В’їзд до Бахмута обмежили з 13 лютого: подробиці

Читать на русском
Доступ до Бахмута буде відкритий лише за наявності спеціальних перепусток. Роботу з оформлення спецперепусток здійснюють спільно з військовими та правоохоронцями.
Доступ до Бахмуту обмежилиlibkos/Instagram

З понеділка, 13 лютого, в'їзд до міста Бахмут Донецької області буде обмеженим для всіх цивільних, у тому числі волонтерів та журналістів. Щоб потрапити туди, потрібно буде оформити спецперепустку.

Про це повідомили у Донецькій обласній військовій адміністрації.

«Робота з отримання заявок на перепустки, їхньої видачі та подальшого вилучення після використання проводиться військовими та правоохоронцями спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією», – йдеться у повідомленні.

У адміністрації засвідчують вдячність пресі за висвітлення злочинів російської окупаційної армії на Донеччині.

За словами командира окремої тактичної групи аеророзвідки з позивним «Мадяр», мета таких заходів – забезпечити безпеку цивільних від ворожих ДРГ, які проникають до Бахмута.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

«Ситуація контрольована, але вона контрольована військовими й бути впевненими за безпеку кожного цивільного немає можливості, тож із розумінням до цього віднесіться», – пояснив він.

Також у ОВА зазначають, що спеціального супроводу для роботи на цивільних об'єктах журналістам не надається. Для роботи із військовими підрозділами чи правоохоронцями може бути супровід, але про нього з ними треба домовлятися заздалегідь.

Нагадаємо, за місто Бахмут Донецької області йдуть запеклі бої з росіянами. Так, у командуванні ЗСУ повідомили, що на Бахмутському напрямку відбулося 41 бойовий зіткнення.

Також у битві за Бахмут прикордонники збили російський літак.

Крім того, під Бахмутом прикордонники розбили чотири штурмові групи росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: