ЗСУ відбили атаки рф в районі Бахмута і вдарили по складу боєприпасів ворога – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі повідомили, що протягом доби противник завдав 24 авіаційних ударів по позиціях українських військ і трьох ракетних ударів – по містах Часів Яр та Запоріжжя.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія продовжує атакувати позиції ЗСУ в районі Бахмута, безуспішно намагається наступати на інших напрямках і знову здійснює обстріл мирних міст України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 2 березня.

Протягом доби противник завдав 24 авіаційних ударів по позиціях українських військ та 3 ракетних ударів по містах Часів Яр та Запоріжжя. Внаслідок терористичного акту є жертви серед мирного населення.

Бої за Бахмут: у ЗСУ розповіли, як планують вибити ворогаУкраїнські захисники Бахмутського напрямку зараз героїчно обороняючи цей відрізок фронту та знесилюють окупантів.

Крім того, росіяни здійснили понад 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури населеного пункту Уланове Сумської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Діліївка, Майорськ і Нью-Йорк.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки та Кремінної Луганської області та Спірного на Донеччині. Здійснив артилерійські обстріли районів 17 населених пунктів. Зокрема це – Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп'янськ Харківської області; Макіївка, Кремінна Луганської області та Роздолівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник продовжує атакувати позиції наших військ. Здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Північне та Мар'їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали районів 15 населених пунктів. Серед них - Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Красногорівка та Вугледар.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

У Генштабі зазначили, що росіяни продовжують чинити психологічний та фізичний тиск на мешканців тимчасово окупованих територій.

«У багатьох школах Херсонської області окупанти запровадили обов'язкові так звані «кадетські класи». Для цих учнів обов'язково носити уніформу та відвідувати додаткові заняття з «патріотичного» виховання», – повідомили у ЗСУ.

Через нестачу кваліфікованих кадрів посади вчителів обіймають проросійськи налаштовані місцеві мешканці без педагогічної освіти.

А на півдні України противник посилив фільтраційні заходи. Зокрема, до населених пунктів Піщанівка та Пійма Херсонської області прибули представники ФСБ. Проводяться масові обшуки житлових приміщень, перевірка телефонів. Основну увагу окупанти приділяють людям, чиї родичі виїхали на неокуповану частину України.

«Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 склад боєприпасів противника», – підсумували в Генштабі.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували понад 700 оккупантів. Загалом російська армія втратила понад 150 тисяч бійців.

Раніше в Міноборони спростували три ворожі наративи щодо ситуації навколо Бахмута.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: