Зведення Генштабу: окупанти продовжують штурмувати Бахмут і готують наступ на півдні

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на сході України, приділяючи особливу увагу штурму Бахмута.
Фото: Генштаб ВСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на сході України, приділяючи особливу увагу штурму Бахмута.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 28 лютого.

У ВСУ зазначають, що ворог регулярно порушує норми міжнародного права та продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру України.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«Протягом доби противник завдав одного ракетного та двох авіаційних ударів. Здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ракетних ударів залишається високою по всій території України», – йдеться у заяві Генштабу.

У відповідь на обстріл українських територій Сили оборони завдали 4 ударів по районах зосередження окупантів та вразили 2 позиції зенітно-ракетних комплексів окупантів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Протягом доби ворог здійснив мінометний та артилерійський обстріл населених пунктів Єлине, Баранівка Чернігівської області; Рожковичі, Бачевськ, Гірки, Атинське, Стукалівка, Будки, Волфін Сумської області; Гатище, Ветеринарне, Стрілка, Лук'янці, Тернова, Вовчанськ, Потихонове, Комісарове, Тихе, Устинівка та Аніскіне Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області. Удачі не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Західне, Лиман Перший, Піщане, Кислівка, Табаївка Харківської області; Невське, Краснопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступ, не перестає штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Годин Яр та Біла Гора Донецької області. Ворожі обстріли зазнали райони населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Майорськ та Залізне.

На знак солідарності: яку допомогу пообіцяли Україні союзники до роковин вторгнення рфДо роковин вторгнення росії союзники України оголосили про додаткову військову та фінансову допомогу, докладніше – на інфографіці.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ. Здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Першотравневе, Невельське, Мар'їнка та Перемога Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Вугледар, Пречистівка, Ненудне та Велика Новосілка, Донецької області.

У Генштабі зазначили, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник намагається створити умови для переходу в наступ. Крім того, ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли районів населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення.

Останнім часом російські окупанти стали активніше займатися мародерством на тимчасово захопленій території Херсонської області, зокрема у місті Олешки. Особливим об'єктом уваги загарбників є транспортні засоби.

А в Енергодарі окупанти намагаються всіляко чинити тиск на місцеве населення.

«Зокрема, це відбувається шляхом обмеження подачі теплопостачання та гарячої води до будинків. Після масових звільнень відзначається нестача спеціалістів на атомній електростанції, через що загарбники змушені брати на роботу людей без освіти та досвіду», – повідомляють у Генштабі.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ відбили більше 60 атак окупантів. Крім того, українська армія завдала шести ударів по районах зосередження окупантів, вразила пункт управління дві позиції протиповітряної оборони.

Раніше у Генщтабі розповіли, скільки окупантів було знищено за добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: