«Нам уже мало «відчинених дверей»: Шмигаль поділився очікуваннями від саміту НАТО

Читать на русском
За словами прем'єра, українська сторона робить все можливе для того, щоби на саміті пролунали важливі оголошення.
Фото: Кабінет міністрів України

Уряд України вже розпочав підготовку до участі у липневому саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі.

Про це 3 березня розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час щорічної пресконференції, присвяченої результатам роботи уряду, повідомляє РБК-Україна.

Як змінювалося ставлення українців до членства в НАТОЯк за роки незалежності змінювалося ставлення українців до членства країни в НАТО – на інфографіці. Станом на жовтень підтримка вступу до Альянсу є рекордною.

За його словами, українська сторона робить все можливе для того, щоби на саміті прозвучали «важливі оголошення».

«Нам буде мало «відчинених дверей» – ця фраза звучить для України вже багато років. Звісно, ми хочемо та очікуємо від наших партнерів конкретики», – зазначив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що Кабмін вже працює над розробкою законопроектів, які дозволять Україні стандартизувати законодавство для вступу до НАТО.

«Наші військові воюють технікою НАТО. Де-факто ми в НАТО, залишається політичне рішення наших партнерів. І ми робимо все, щоби на цьому саміті ці рішення прозвучали», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може особисто взяти участь у саміті НАТО. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що вже запросив президента України на зустріч у Вільнюсі.

Раніше Столтенберг заявив, що Україна приєднається до НАТО у «довгостроковій перспективі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: