Столтенберг відкинув можливість нормалізації відносин між НАТО та росією

Читать на русском
За словами генсека, замість діалогу росія вирішила підірвати фундаментальні засади глобальної безпеки, напавши на сусідні країни.
Фото: Getty Images

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість у тому, що завершення війни росії проти України не покращить відносини НАТО з рф.

Таку заяву глава Альянсу зробив під час виступу на саміті у Гельсінкі, повідомляє пресслужба НАТО.

Як змінювалося ставлення українців до членства в НАТОЯк за роки незалежності змінювалося ставлення українців до членства країни в НАТО – на інфографіці. Станом на жовтень підтримка вступу до Альянсу є рекордною.

«Наприкінці Холодної війни багато хто з тих, хто зараз сидить у цій залі, вважав, що ми можемо побудувати найкращі відносини з росією. Але президент путін не захотів говорити з нами», – заявив Столтенберг.

Генсек підкреслив, що рф сама відмовилася від будь-яких форм співпраці з НАТО.

За його словами, замість діалогу росія в особі путіна вирішила підірвати фундаментальні принципи глобальної безпеки, напавши на сусідні країни. Після таких дій ні про яке покращення відносин не може бути і мови.

«Ми маємо визнати, що закінчення цієї війни не зможе повернути нас до нормальних відносин з росією. Назад шляху немає. У такому небезпечному світі ми більше не можемо ставитись до захисту своїх принципів як до чогось необов'язкового», – підсумував Столтенберг.

Нагадаємо, нещодавно генсек Альянсу заявив, що Україна приєднається до НАТО у «довгостроковій перспективі».

Раніше в НАТО прокоментували заклики Китаю до мирних переговорів між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: