Чи буде членство в НАТО запорукою безпеки для майбутнього України: у РНБО дали відповідь

Читать на русском
Коли Україна стане повноправним членом НАТО – це буде певна запорука безпеки на майбутнє. Але цією запорукою може бути не лише Альянс.
фото УП

Коли Україна стане повноправним членом НАТО – це буде певна запорука безпеки наших громадян на майбутнє. Але такою ж запорукою є і ЗСУ, сучасне озброєння і самі українці.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 3 березня.

Членство в НАТО: анексовані території не завадять Україні вступити до АльянсуМоже виникнути питання, що робити з анексованими територіями й це може стати формальним приводом для спроби відмовити Україні

«Повноправне членство нашої країни в НАТО – це певна запорука нашої безпеки. Але, і я на цьому наголошую, повноправне членство. Зараз деякі починають просувати тези про якийсь мікс, про якесь м'яке входження тощо. У сучасному світі воно так не працює», – сказав він.

При цьому Данілов зазначив, що не лише НАТО може стати запорукою та гарантією безпеки України.

«Але насамперед запорука нашої безпеки – це наш народ, наші Збройні сили та фізична наявність високоякісної сучасної зброї 21 століття», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, генсек Єнс Столтенберг заявив, що Україна приєднається до НАТО в «довгостроковій перспективі». Також він запросив Зеленського на саміт НАТО у липні.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, де і з якою метою відбуваються операції та місії Північноатлантичного альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: