Росія демонструє нехтування міжнародними нормами та благополуччям мільярдів людей – НАТО

Читать на русском
НАТО підтверджує солідарність з Україною, закликає росію вивести війська та звинувачує її у підриві міжнародної безпеки.

Війна росії проти України загрожує глобальній безпеці. Енергетичний шантаж рф, її вплив на світові запаси продовольства, всесвітня кампанія з дезінформації та безвідповідальна ядерна риторика ясно демонструють нехтування міжнародними нормами та благополуччям мільярдів людей у всьому світі.

Про це йдеться у заяві Альянсу з нагоди роковин повномасштабної агресії росії.

У заяві члени НАТО знову підтвердили солідарність із урядом та народом України. Альянс обіцяє підтримку доти, поки це необхідно, щоб допомогти Україні здобути перемогу.

Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру»: хто виступив протиГенасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин вторгнення рф. Резолюція вимагає від росії повного виведення військ з України та припинення бойових дій.

У НАТО наголосили, що повну відповідальність за війну несе росія. Її дії підривають міжнародну безпеку та стабільність, а також заснований на правилах міжнародний порядок.

«Хоча ми закликали росію до конструктивної участі в переговорах з Україною, рф не продемонструвала справжньої відкритості справедливому і міцному миру. Ми, як і раніше, сповнені рішучості підтримувати скоординований міжнародний тиск на росію. Ми також засуджуємо всіх, зокрема Білорусь, хто активно сприяє війні. Не може бути безкарності за російські воєнні злочини та інші злочини. Росія має негайно припинити цю війну та вивести всі свої збройні сили з України», – йдеться у документі.

НАТО продовжить зміцнювати свою оборону і наголошує на прихильності до п'ятої статті договору. Альянс також пообіцяв зміцнювати партнерство з Україною у міру просування її євроатлантичних прагнень.

«Спроби росії зламати рішучість мужнього народу України зазнають невдачі. Через рік українці доблесно борються за свободу і незалежність. Ми стоїмо з ними», – заявили у НАТО.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що росія готується до тривалої війни, тому всі члени НАТО мають надати зброю для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: