Українські військові були б великою перевагою для країн НАТО – президент Чехії

Читать на русском
Через свої досягнення у дотриманні стандартів та захисті спільних цінностей Україна заслуговує на право розглядатися як новий член НАТО, заявив президент Чехії.

Є всі причини, чому НАТО повинно розглядати членство України відразу після завершення розпочатої росією війни.

Про це заявив новообраний президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю виданню «Суспільне».

На запитання журналіста, що може полегшити отримання Україною членства в Альянсі, Павел наголосив, що при вступі до НАТО обов'язкове дотримання таких принципів:

  • спільні цінності;

  • довгострокові інтереси;

  • технічна сумісність;

  • всебічна політична воля.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

На думку президента Чехії, Україна вже «виконала домашнє завдання» щодо технічної сумісності та повністю відповідає вимогам НАТО у питаннях цінностей та довгострокових стратегічних інтересів.

Залишається лише умова відсутності конфлікту чи територіальної суперечки, що наразі триває на українській території, зауважив Павел.

Він наголосив, що необхідно дочекатися закінчення війни та відновлення суверенітету України, інакше «можна лишень уявити, наскільки масштабним буде тоді конфлікт між НАТО та росією, швидше за все, навіть із застосуванням ядерної зброї».

Чеський лідер також підкреслив, що підтримав би вступ України в НАТО.

«За дотримання стандартів, за захист цінностей, які важать для всіх нас. А ще українські військові будуть, мабуть, найдосвідченішими з усіх і були б великою перевагою для країн НАТО. Отже, є всі причини, чому ми повинні розглядати членство України в НАТО відразу після війни», – підкреслив Павел.

Нагадаємо, колишній головнокомандувач чеської армії та голова Військового комітету НАТО у 2015 – 2018 роках Петр Павел переміг у другому турі президентських виборів у Чехії 28 січня. Він пообіцяв зберегти міцні зв'язки країни із Заходом та подолати політичні розбіжності у суспільстві.

Нагадаємо, новий лідер Чехії Петр Павел підтримує необмежену військову допомогу Україні.

Повідомлялося, що новообраний президент Чехії підтвердив намір відвідати Україну навесні.

Також відомо, що Зеленський може особисто приїхати на саміт НАТО у Вільнюсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: