У США готуються наростити виробництво систем HIMARS

Читать на русском
У Штатах готуються збільшити виробництво систем HIMARS до 96 одиниць на рік на тлі збільшення попиту після успішного їх застосування в Україні.
Фото: AP

У США готуються збільшити виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS після того, як їхній успіх на полі бою в Україні збільшив попит з боку інших країн.

Про це пише Reuters.

Скільки HIMARS «знищено» за версією російської пропаганди та скільки їх насправді у ЗСУЗа версією російської пропаганди знищено понад 50 американських установок HIMARS. Проте на озброєння України загалом передали 20.

Ракетні пускові установки HIMARS збираються на заводі Lockheed Martin у Камдені, штат Арканзас.

«Коли у вас є перевірена в бою система, яка є доступною і щодня з'являється в новинах, це стимулює попит», — прокоментувала віцепрезидентка з операцій ракетного підрозділу Lockheed Дженніфер Макманус.

Компанія Lockheed розпочала 2022 рік із продуктивністю 48 пускових установок HIMARS, але з того часу збільшила виробництво до 60.

«Конкретно по HIMARS ми вже зустрілися з нашими постачальниками, щоб спланувати збільшення виробництва до 96 таких одиниць на рік», – заявив генеральний директор Lockheed Джеймс Тейклет.

Нагадаємо, за даними SIPRI, світовий продаж зброї зростає вже сьомий рік поспіль.

Раніше видання FT констатувало, що війна в Україні оголила проблеми зі збройовим потенціалом Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: