Постачання США далекобійних ракет GLSDB займе близько дев'яти місяців – Bloomberg

Читать на русском
Постачання високоточних далекобійних ракет GLSDB, які США сьогодні можуть пообіцяти Україні, займе близько дев'яти місяців.
Фото: SAAB

Новий пакет військової допомоги США Україні включатиме високоточні далекобійні ракети GLSDB виробництва компанії Boeing. Однак на їхню поставку піде близько дев'яти місяців, тобто в Україні вони з'являться лише в середині осені.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на офіційних осіб.

Гібридна зброя великої дальності поєднує два пристрої: авіабомбу малого діаметра, керовану за допомогою супутників GPS, і армійську ракету, яка є на озброєнні ЗСУ.

Зеленський пояснив, чому Україна терміново потребує отримання далекобійних ракетДалекобійні ракети в руках України дозволять ліквідувати російські можливості ставити ракетні установки за лінією фронту і розстрілювати українські міста

Але, як і інша західна військова допомога, це озброєння не буде розгорнути в Україні найближчим часом: офіційний представник галузі сказав, що перші поставки займуть близько дев'яти місяців після укладення контракту.

Фінансування постачання високоточних ракет здійснюватиметься в рамках 1,75 млрд доларів Ініціативи сприяння безпеці України. За словами одного з чиновників, спочатку на цю зброю буде виділено не більше ніж 200 млн.

Крім того, у п'ятницю буде оголошено про додаткову допомогу у розмірі 475 млн доларів: туди, зокрема, увійдуть додаткові протипіхотні міни Claymore, зимові парки, 155-мм снаряди Excalibur з GPS-наведенням, обладнання підтримки ракет Patriot та переносні ракетні установки Mk 153.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США наприкінці цього тижня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги на суму понад 2 млрд доларів.

Яку військову допомогу союзники пообіцяли Україні до «Рамштайну», можна дізнатись із інфографіки «Слово і діло».

Також ми писали, які країни та скільки танків обіцяли дати Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: