Німеччина розпочне виробництво боєприпасів для Gepard, поставлених Україні

Читать на русском
Німеччина підписала контракти на відновлення виробництва боєприпасів для зенітних установок Gepard, які вона поставила Україні.

Уряд Німеччини підписав договір із підприємством оборонної промисловості Rheinmetall про розгортання виробництва снарядів для ЗСУ Gepard для подальшої їх передачі Україні.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, пише видання ERR.

Міністр оборони Німеччини пообіцяв Зеленському нові зенітки GepardДо кінця лютого цього року українські військові отримають ще більше керованих ракет для протиповітряної оборони. Також Німеччина ще передасть танки.

«Ми скоро почнемо власне виробництво боєприпасів Gepard на Rheinmetall. Я дуже радий, що ми змогли гарантувати доставку цієї важливої частини ППО», – сказав Пісторіус.

Як відомо, Німеччина місяцями намагалася знайти нові боєприпаси для зенітних установок Gepard, які її військові зняли з озброєння у 2010 році.

Нагадаємо, ще влітку ЗСУ отримали перші німецькі зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, які здатні прикривати важливі об'єкти інфраструктури.

До листопада Німеччина передала Україні вже 30 зенітних самохідних установок Gepard.

У грудні влада Німеччини надала українським військовим новий пакет допомоги - до нього увійшли сім зенітних установок Gepard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: