Столтенберг прокоментував заявку України про вступ до НАТО в прискореному порядку

Читать на русском
Рішення про членство тієї чи іншої країни в НАТО ухвалюватимуть усі 30 членів Альянсу, заявив генсек Єнс Столтенберг, коментуючи сьогоднішню заявку України щодо прискореного вступу до Альянсу.

Двері НАТО завжди відкриті для багатьох союзників, Альянс підтримує права України та її рішення йти власним шляхом. Але рішення про членство тієї чи іншої країни в НАТО прийматимуть усі 30 членів Альянсу, заявив генсек Єнс Столтенберг, коментуючи сьогоднішню заявку України щодо прискореного вступу до Альянсу.

Також, за його словами, союзники НАТО не визнають й ніколи не визнають анексію українських території.

«Ці території — це Україна. Донецьк — це Україна. Луганськ — це Україна. Запоріжжя — це Україна. Херсон - це Україна. Крим — це Україна», — заявив він у терміновому зверненні 30 вересня.

Про що ще говорив Столтенберг:

  • Це найбільша анексія територій Європи з часів Другої світової війни

  • Якщо росія припинить воювати - не буде війни. Якщо Україна перестане воювати - не буде України

  • НАТО не є стороною конфлікту, проте надає підтримку Україні, щоб вона могла виконувати своє право на самозахист, закріплене у Хартії ООН.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

На рішення росії відреагували в ЄС.

В США також засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Сьогодні також відбулось засідання РНБО. Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: