Зеленський прокоментував мирний план Китаю

Читать на русском
Президент України озвучив свою позицію щодо запропонованого КНР плану мирного врегулювання війни Росії проти України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський озвучив свою позицію щодо запропонованого Китаєм плану мирного врегулювання війни Росії проти України.

Відповідаючи на запитання журналіста під час прес-конференції, глава держави зазначив – те, що КНР виявляє підвищений інтерес до цього питання, вже є добрим знаком.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

«Китай вивчив свої думки щодо цієї ситуації, вони почали говорити про Україну, і це вже непогано. Питання у тому, що йде за словами. У нас війна, усі щось кажуть. Питання у конкретних кроках, які призведуть до певних результатів для нас», – заявив Зеленський.

Президент заявив, що Україна готова обговорювати окремі пункти мирного плану Китаю. Насамперед, йдеться про територіальну цілісність та ядерну безпеку.

«Якщо там є думки, які збігаються з повагою до міжнародного права, то я вважаю, що ми маємо використовувати цю базу та за деякими пунктами попрацювати з Китаєм. Наше завдання – зібрати всіх, щоб ізолювати самих», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України 24 лютого. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що заклик Китаю до мирних переговорів між Україною та Росією не викликає особливої довіри.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: