У ДТЕК повідомили, якою буде ситуація зі світлом в Україні 23 лютого

Читать на русском
У випадку виникнення суттєвого дефіциту електричної енергії НЕК Укренерг» може запровадити обмеження протягом дня.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

На четвер, 23 лютого, НЕК «Укренерго» не встановлював обмежень на постачання електроенергії споживачам, однак у деяких областях можливі локальні обмеження.

Про це повідомляє ДТЕК Київські електромережі, а також повідомляють місцеві обленерго на сторінках у Фейсбуці.

ДТЕК зазначив, що на поточну добу ліміти для Києва відсутні, однак мережі НЕК «Укренерго» пошкоджені через обстріли – тож можуть обмежувати електропостачання в певних енерговузлах, щоб запобігти перевантаженням.

Такі обмеження будуть відбуватись згідно зі стабілізаційними графіками.

Навесні буде легше збалансувати енергосистему – «Укренерго»Нині в Україні відступили морози, знизилося споживання, відповідно стало легше балансувати енергосистему.

При цьому, погодинних відключень у Хмельницькій, Полтавській і Запорізькій областях, на Закарпатті й Прикарпатті також не планується.

Втім, у випадку виникнення суттєвого дефіциту електричної енергії НЕК «Укренерго» може запровадити обмеження протягом дня.

Жителів закликають вимикати всі прилади з розеток, коли немає світла, а коли світло з’являється – по черзі вмикати потужні прилади (обігрівач, бойлер, електрочайник). Такі дії допоможуть уникнути аварій на мережах.

Тим часом повідомляється, що кияни отримали можливість відстежувати наявність/відсутність світла за двома адресами одночасно.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Шмигаля, дефіциту потужності в енергосистемі й надалі не буде, якщо росія не влаштує чергову масовану атаку.

Раніше голова «Укренерго» сказав, що енергосистема пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: