На Бахмутському напрямку за добу відбулося пів сотні зіткнень: у ЗСУ розповіли деталі

Читать на русском
В районі самого Бахмуту відбулося 161 обстріл і 25 боєзіткнень. Також на цій ділянці фронту було вбито 162 ворогів і 192 зазнали поранень різного типу
Ілюстративне фотоespreso.tv

На Бахмутському напрямку за добу відбулося 414 обстрілів ствольною реактивною артилерією та 56 боєзіткнень. Сили оборони знищили 162 загарбників, ще 192 - поранені.

Про це речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомляє в ефірі телемарафону.

«Східний фронт залишається епіцентром головного удару ворога, він і надалі зосереджує тут головні свої зусилля, зокрема, на Бахмутському напрямку. Тільки за цю добу відбулося 414 обстрілів ствольною реактивною артилерією цього напрямку, 56 боєзіткнень на цьому відтинку фронту. В районі самого Бахмуту відбулося 161 обстріл і 25 боєзіткнень. Також на цій ділянці фронту було вбито 162 ворогів і 192 зазнали поранень різного типу», - повідомив Череватий.

Контрнаступ на фронті: коли ЗСУ почне звільнення окупованих територійПро те, коли Збройні сили можуть почати контрнаступ, які ризики несе затягування термінів, або передчасна атака – в матеріалі Слово і діло

Згідно з його словами, на Луганському та Лиманському напрямках також спостерігається зосередження контрударів ворога. Зокрема, там загарбники нарощують артилерійський вогонь. За поточну добу відбулося 445 артобстрілів різними системами та 12 боєзіткнень, 84 окупантів знищено, 68 отримали поранення, повідомив речник.

Череватий також відзначив, що Сили оборони щодоби знищують ворожу військову техніку.

«Цієї доби було знищено 2 танки Т-72 і Т-80, 2 самохідні артилерійські установки Мста-С», - повідомив речник, додавши, що минулої доби був знищений танк Т-90 найсучаснішої модифікації.

Водночас, відповідаючи на питання щодо браку танків у ворога, речник відзначив, що українські артилеристи, протитанкісти демонструють високу ефективність, знищуючи сучасні танки Т-72, Т-80 і Т-90. Водночас зараз ворог дістає зі складів зберігання стару техніку, тому на фронті з’явились БМП розробки 60-70-х років, які були зняті з виробництва, а також зустрічаються старі зразки танків.

«Можемо побачити навіть таку архаїку, як танк Т-62, який, по суті, вже ніхто не використовує на європейському континенті», - відзначив речник, додавши, що це свідчить про дефіцит військової техніки у ворога.

Череватий також повідомив, що через великі втрати війська рф постійно поповнюють свої підрозділи за рахунок проведеної мобілізації.

Нагадаємо, що росіяни за добу втратили 760 осіб, 10 танків, 9 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 5 безпілотників.

Також стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області спостерігається високий рівень дезертирства з лав російської армії. А в Криму через вагнерівців сильно погіршилася криміногенна ситуація.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: