У ЗСУ запевнили, що «масового авіанальоту» на Київ у річницю вторгнення чекати не варто

Читать на русском
Росія масово не застосовуватиме авіацію і не посилатиме на Київ сотні літаків на річницю початку війни проти України.

Росія масово не застосовуватиме авіацію і не посилатиме на Київ сотні літаків на річницю початку війни проти України.

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 21 лютого.

Чого чекати від росії 23-24 лютого: у ЗСУ озвучили можливі дії ворогаДля росії дати 23 і 24 лютого є сакральними і в ці дні дійсно можна очікувати від ворога різних сценаріїв.

Він нагадав, що росіяни не стягували додаткових літаків до кордонів з Україною. Кількість авіації, яку використовують росіяни на 40 різних аеродромах, не змінювалася з початку вторгнення.

«Багато «експертів» говорять про сотні, якісь полчища літаків… Ну не буде такого, так ніхто не воює, це ж не Друга світова війна. У сучасній війні використовується високоточна зброя, ракетне озброєння… Говорити, що буде масована атака на Київ сотнями літаків – це вже з іншої опери. Зрозуміло, цього не буде. Навіть на початку агресії ворог використав із десяток літаків на певному напрямку: полетіли, удар зробили, втратили кілька літаків, полетіли назад», – розповів Ігнат.

Він додав, що українська ППО зараз посилена сучасними західними комплексами, зокрема важкими системами Iris-T та NASAMS. І очікується подальше посилення від союзників.

Нагадаємо, у РНБО не виключають масованої атаки росії 23-24 лютого. У ЗСУ озвучили можливі дії ворога до роковин вторгнення в Україну та запевнили, що готові до провокацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: