ЗСУ відбили атаки окупантів у районі Бахмута та ще 6 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
Росіяни продовжують вести наступ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах, повідомили у Генштабі ЗСУ.
Фото: AP

Українські військові минулої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Васюківка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Іванівське Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські війська продовжують вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби противник завдав 10 ракетних і 25 авіаційних ударів, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Провал росіян у Вугледарі знову змушує сумніватися в їхній здатності вести масштабний наземний наступ – NYTАтака на Вугледар розглядалася як перший крок в очікуваному наступі росії. Але катастрофічний провал там і величезні втрати знову змусили сумніватися в здатності рф вести масштабний наступ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На цих напрямках, а також на Куп'янському та Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському, Запорізькому, Херсонському під обстріли потрапили райони десятків населених пунктів.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, 7 – по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях, а також ще 2 удари – по інших важливих об'єктах противника. Також збили літак Су-25, два безпілотники «Орлан-10» та два дрони-камікадзе.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили батарею реактивних систем залпового вогню супротивника.

«Російські окупанти усіма способами здійснюють тиск на цивільне населення на тимчасово захоплених територіях. У окремих населених пунктах Херсонської області загарбники облаштовують місця в адміністративних будівлях для незаконного утримання громадян України, яких підозрюють у співпраці із Силами оборони та за проукраїнську позицію», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові захищатимуть Бахмут, але не за будь-яку ціну, а поки це буде розумно.

Раніше аналітики ISW обґрунтували важливість оборони Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: