Контрнаступ ЗСУ: у ЦРУ розповіли про умови для його успішності

Читать на русском
Якщо ЗСУ оперативно отримають західне озброєння, а також продумають правильну стратегію, захисники України зможуть провести успішний контрнаступ вже влітку.

На думку колишнього глави ЦРУ Девіда Петреуса, ЗСУ зможуть провести успішний контрнаступ вже влітку цього року. Для цього потрібні оперативні поставки озброєння і правильна стратегія.

Про це повідомляє CNN.

«Ви можете змусити ворога програти, і це можливо цього літа. Принаймні, локально. І, сподіваюся, цього буде достатньо, щоб перерізати той сухопутний міст, який встановила росія», – сказав генерал.

У такому випадку Україна зможе почати ізоляцію Криму і розділити сили рф, пояснив Петреус. Він впевнений, що якщо вдасться зруйнувати міст через Керченську протоку, то ЗСУ зможуть ізолювати росіян. Такий сценарій у поєднанні з використанням HIMARS призведе до «зовсім іншої динаміки».

Генерал додав, що українці освоюють західну зброю з вражаючою швидкістю.

«Навіть коли вони повертаються до казарми після довгого тренувального дня, вони читають посібники. Вони хочуть повернутися в бій, повернутися до захисту своїх сімей», – підсумував Петреус.

Нагадаємо, директор ЦРУ вважає, що наступні півроку будуть вирішальними для закінчення війни в Україні.

Також повідомлялося, що ЗСУ продовжують контрнаступ, незважаючи на підготовку до великої операції навесні.

Крім того, США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: