Король Чарльз III відвідав тренування бійців ЗСУ в Англії

Читать на русском
Чарльз ІІІ сьогодні спостерігав за ходом військової підготовки українських військовослужбовців, яка проходить у південно-західній Англії.
Getty Images

Король Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльз ІІІ сьогодні спостерігав за ходом військової підготовки українських військовослужбовців, що проходить у південно-західній Англії.

Про це повідомляє британське видання Express 20 лютого.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

«Курс для українських військовослужбовців триває 35 днів. Українські солдати вивчають медичний догляд, поводження зі зброєю, базові бойові навички та влучність стрілянини. Більшість новобранців, які беруть участь у курсах, практично не мають військового досвіду, тому вивчення цих навичок особливо важливе для них. Проте, деякі зі слухачів курсу вже здобули безпосередній досвід на передовій. Вік та підготовка учасників курсу різні», - йдеться у повідомленні.

За даними видання, король також мав нагоду поговорити з деякими українськими солдатами, які брали участь у базовій підготовці.

Express повідомляє, що за останні шість місяців 10 тисяч українських солдатів було приведено в бойову готовність у Сполученому Королівстві.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до Британії 9 лютого зустрівся у Букінгемському палаці з королем Чарльзом ІІІ.

З січня ще понад 19 тисяч українських бійців розпочали навчання у Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: