Окупанти влаштовують облави на дезертирів у Херсонській області – Генштаб

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Херсонської області спостерігається високий рівень дезертирства з лав російської армії. А в Криму через вагнерівців сильно погіршилася криміногенна ситуація.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області спостерігається високий рівень дезертирства з лав російської армії.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 21 лютого.

За даними Генштабу, починаючи зі вчорашнього дня, в Чаплинському районі Херсонської області ворог проводить масові облави на дезертирів. Особливу увагу приділяють покинутим дачам та будинкам.

А в тимчасово окупованому Криму значно погіршилася криміногенна обстановка. Причиною стала поява екс-ув’язнених, які воювали у складі так званої ПВК «Вагнер» та були амністовані після завершення контракту.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«У разі затримання за скоєні злочини вони направляються не у виправні заклади, а назад на передову», – зазначають в Генштабі.

Росіяни не припиняють нищити критичну інфраструктуру нашої країни та обстрілювати цивільні об’єкти та будинки мирного населення.

Так, протягом минулої доби ворог здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення.

Авіація Сил оборони України відповіла на ці злочини чотирма ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки військ рф.

Основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Ворожих обстрілів зазнали понад 20 районів населених пунктів Сумщини, Чернігівщини та Харківщини. Серед них - Стрілеча, Мороховець, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Волохівка, Бударки, Бологівка та Колодязне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв населені пункти Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка, Іванівка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка на Луганщині та Федорівка Донецької області.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали 18 населених пунктів. Зокрема, Роздолівка, Веселе, Бахмут, Ступочки, Кліщіївка, Озарянівка і Торецьк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Вугледар.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали, зокрема, Новосілка, Времівка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Малинівка, Магдалинівка, Павлівка, Кам’янське, Оріхів, Мала Токмачка - Запорізької.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони 14 населених пунктів, включаючи Милове, Томарине, Шляхове, Берислав, Миколаївка, Веселе, Антонівка та Велетенське.

Нагадаємо, минулої доби Сили оборони України відбили атаки росіян біля 11 населених пунктів.

Раніше повідомлялося, що загальні втрати російської армії в Україні перевищили 144 тисячі військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: