Росія може цього тижня заявити про захоплення Бахмута – британська розвідка

Читать на русском
Росіяни зазнають політичного тиску напередодні 24 лютого, а тому можуть на тижні заявити про захоплення Бахмута незалежно від реальної ситуації.
pravda.com.ua

Росія у зв'язку з роковинами повномасштабного вторгнення може на цьому тижні заявити про захоплення Бахмута на Донеччині, незалежно від реальної ситуації в місті.

Так вважають у британській розвідці.

Битва за Бахмут може обернутися для росії у кращому разі пірровою перемогою – експертиБитва за Бахмут триває так довго, що його стратегічна цінність для росії поменшала, кажуть експерти. Росія продовжує бої через вже витрачені ресурси, а не через розумну стратегію.

У розвідці зазначають, що росія веде наступ на сході в районі Вугледара, Кремінної та Бахмута. Втрати залишаються високими, особливо в Бахмуті та Вугледарі.

«У міру наближення роковин вторгнення російські сили, ймовірно, зазнають дедалі більшого політичного тиску. Цілком імовірно, що росія стверджуватиме, що Бахмут був захоплений, незалежно від реальності на місцях. Якщо весняний наступ рф не дасть результатів, то напруженість усередині російського керівництва, ймовірно, зросте», – йдеться у звіті розвідки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові захищатимуть Бахмут, але не за будь-яку ціну, а поки це буде розумно.

В ISW вважають, що росіяни не зможуть досягти значного прогресу у Бахмуті до 24 лютого. Аналітики також обґрунтували важливість оборони міста.

Місяць тому у Генштабі розповіли, чи можуть українські військові залишити Бахмут слідом за Соледаром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: