У кремлі розповіли, чому продовжує діяти путінський указ про мобілізацію

Читать на русском
Пєсков запевнив, що мобілізацію в росії завершено. Але указ путіна передбачає інші пов'язані з цим заходи, тому продовжує діяти.
Фото: РІА Новини

Мобілізація в росії завершена, але продовжують діяти деякі положення спеціального указу володимира путіна.

Про це на брифінгу заявили прессекретар президента росії Дмитро Пєсков.

Які пункти указу продовжують діяти, він не уточнив.

Росія намагається створити двомільйонну армію – розвідкаУкраїнська розвідка підтверджує, що у рф вже активно йде підготовка до оголошення чергової хвилі мобілізації.

«Призов у рамках часткової мобілізації здійснювався до досягнення встановленої чисельності. І МО повідомило, що встановлено чисельність було досягнуто, у зв'язку з чим призов було зупинено. Але, крім призову, часткова мобілізація включає й інші заходи. Це пов'язано з виконанням завдань військовослужбовцями. У цій частині указ продовжує працювати», – цитують Пєскова російські ЗМІ.

«У тому числі це стосується і того закритого пункту тощо», – додав він.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, росія хоче мобілізувати ще 500 тисяч людей упродовж січня-лютого 2023 року.

На думку аналітиків ISW, володимир путін вже незабаром оголосить про другу хвилю мобілізації. А щоб посилити підтримку війни проти України росіянами, путін намагається зробити із вторгнення другу «Велику вітчизняну війну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: