Підвищуючи призовний вік, кремль прагне приховати мобілізацію – британська розвідка

Читать на русском
Підвищенням уже навесні верхньої межі призовного віку в росії з 27 до 30 років кремль намагається приховати триваючу мобілізацію для війни в Україні.
Reuters

Підвищенням уже навесні верхньої межі призовного віку в росії з 27 до 30 років кремль намагається приховати триваючу мобілізацію для війни в Україні.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки.

Варто зауважити, що приховують триваючу мобілізацію в росії, аби уникнути зростання невдоволення населення.

Нагадаємо, що 12 січня голова комітету держдуми росії з оборони Андрій Картаполов запропонував збільшити в росії верхню вікову межу призову на військову службу з 27 до 30 років уже навесні цього року. Цей крок має забезпечити оголошене раніше збільшення чисельності російських сил на 30%.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Російські лідери, ймовірно, сподіваються, що зміна вікового критерію для призову на звичайну строкову військову службу дозволить отримати більше особового складу для продовження війни в Україні й водночас буде менш тривожною для населення рф, ніж оголошення про черговий раунд непопулярної «часткової мобілізації», – наголошують розвідники.

Раніше писали, що у росії з 9 січня обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема обмежено придатним до служби.

Українська воєнна розвідка з'ясувала, що росія шляхом кількох хвиль мобілізації намагається зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів. Крім цього, за спостереженнями воєнної розвідки, країна-терорист проводить підготовку до довготривалої війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: