Нова хвиля мобілізації лише виснажить росію – Скібіцький

Читать на русском
Нова хвиля мобілізації не допоможе росії, а лише виснажить її. Кремль зіткнеться з тими ж проблемами, що й минулого разу.
Укрінформ

Нова хвиля мобілізації не допоможе росії, а лише виснажить її. Кремль зіткнеться з тими ж проблемами, що й минулого разу.

Про це розповів представник розвідки України Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Wall Street Journal.

У рф готові розпочати чергову хвилю мобілізації, проте поповнення армії загарбників живою силою не матиме вирішального впливу на ситуацію на фронті. Такі дії лише виснажуватимуть росію.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Зокрема, за словами Скібіцького, під час нового раунду мобілізації, вона постраждає від тих самих проблем, які виявила попередня хвиля: брак сучасного обладнання в хорошому робочому стані та достатньої кількості боєздатних офіцерів, навчання величезного напливу непідготовлених людей.

«Вони готуються до другої хвилі мобілізації, але ми вважаємо, що вони відтермінують її, тому що не подолали всіх труднощів, яких зазнали під час першої хвилі. Вони тоді не були готові до такої масштабної мобілізації, не готові й зараз», – заявив представник ГУР МО України.

Нагадаємо, друга хвиля мобілізації в росії може початися наприкінці лютого. Підготовчі заходи проводяться, зокрема, в окупованому Криму.

За інформацією української розвідки, росія хоче мобілізувати ще 500 тисяч людей упродовж січня-лютого 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: