Окупантам бракує резервів для потужного наступу на Луганщині – ISW

Читать на русском
Триває основна фаза наступальних операцій рф у Луганській області. Росіянам не вистачає резервів, аби збільшити масштаб наступу.

Щоб збільшити масштаб наступу або інтенсивність атак в Луганській області, російським військам необхідні вільні резерви.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські сухопутні війська діють в рамках звичайних доктринальних формацій та підрозділів, а не у складі батальйонно-тактичних груп чи інших тимчасових структур.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«Відсутність кількох танкових підрозділів вказує на те, що у російської армії є проблеми із заміною техніки, особливо танків, які були втрачені під час попередніх неуспішних наступальних операцій», – йдеться у звіті.

Разом з цим в ISW зазначають, що деякі відновлені механізовані підрозділи в запасі росіян все ж можуть бути. Але навіть ці резерви навряд зможуть сильно змінити ситуацію.

«Російський наступ триватиме, тимчасово набираючи обертів при залученні останніх резервів. Але ймовірність досягнення їхніх цілей або операційно значущих перемог – невисока», – резюмували фахівці.

Нагадаємо, глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що росіяни не проводитимуть великих наступів в Україні найближчим часом.

Також повідомлялося, де саме на Луганщині загарбники намагаються протиснути українську оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: