Росія спробує відкрити новий фронт для відволікання ЗСУ від Донбасу – NYT

Читать на русском
Україна та росія готуються до атаки після кількох місяців статичних боїв. росія рухається першою. Окупанти спробують відвернути ЗСУ, відкривши новий фронт.
© Reuters / Scanpix

Російська армія планує оточити Сили оборони на Донбасі, атакувавши з трьох боків. Для цього окупанти робитимуть ставки на живу силу та безперервні штурми, щоб знайти вразливі місця.

Про це повідомляє New York Times.

За прогнозом видання, росіяни планують окупувати Донбас до березня, взявши ЗСУ в оточення з півночі та півдня через Кремінну та Вугледар. Побоюючись зростаючого українського арсеналу, вони рухаються першими.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Також окупанти, ймовірно, спробують відволікти ЗСУ. Для цього вони відкриють новий фронт, швидше за все, у районі Сум та Харківської області.

У той же час, контрнаступ готує і Україна, яка хоче, щоб росія гадала, де і коли вона може завдати удару. Однак, як пише видання, просуватися на сході буде складно: ворог укріпив там позиції з 2014 року.

Найперспективнішим для України стане контрнаступ на півдні, вважають аналітики. Мелітополь був би очевидною метою, оскільки перебуває на перетині двох автомагістралей та важливої залізничної гілки.

Якщо під Мелітополем Україні вдасться поділити сили рф, це послабить контроль загарбників над Херсонщиною.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни припускають, що росія прагне приховати значні втрати військової техніки – ISW.

Також повідомлялося, що росіяни розпочали наступ на Луганщині.

Раніше стало відомо, що ЗСУ знищили ворожий склад боєприпасів, а росіяни наступають на трьох напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: