Кількість постраждалих від агресії рф дітей зросла – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Станом на ранок 19 лютого 2023 року більше ніж 1385 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.
Ілюстративне фото

В Україні внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації загинула 461 дитина, 924 отримали поранення.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Станом на ранок 19 лютого 2023 року більше ніж 1385 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 461 дитина загинула та понад 924 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

Як зазначається, ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.

Відомо, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 445, Харківській - 272, Київській - 123, Херсонській - 87, Запорізькій - 84, Миколаївській - 83, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 64.

Напередодні, 17 лютого внаслідок обстрілу ворогом міста Бахмут Донецької області було поранено 16-річного хлопця.

В Офісі генерального прокурора нагадали, що за допомогою платформи «Діти війни» - можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

Нагадаємо, що рф переселила понад 6 тисяч українських дітей у табори для «ідеологічного перевиховання».

Раніше стало відомо, скільки дітей, депортованих до росії, вже повернули в Україну.

Також напередодні з Вугледара вивезли останню дитину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: