Окупанти на Запоріжжі примусово залучають дітей до громадських рухів кремля

Читать на русском
Росія вимагає від гауляйтерів тимчасово окупованих територій збільшити кількість дітей в кремлівських молодіжних рухах.
Getty Image

Росія вимагає від гауляйтерів тимчасово окупованих територій збільшити кількість дітей в кремлівських молодіжних рухах.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Розповідають, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області відповідальним за цей процес призначили так званого міністра із молодіжної політики в окупаційній адміністрації Антона Тицького. Саме він відвідує школи на тимчасово окупованих територіях області та вимагає від директорів «виконати план». Крім цього, зрадник особисто проводить агітацію серед школярів.

За словами Центру, учні та студенти мають податись на свій вибір до локальних мереж псевдомолодіжних організацій «Юг молодой», «Ми вмєстє», «Волонтери-медики», «Волонтери побєди» й «Рух перших». Відповідальна за це адміністрація навчального закладу. Фактично підліткам поставили умови, коли вступ до цих рухів є обов’язковим, інакше адміністрація вживатиме заходи.

«Зауважимо, що всі ці рухи є суто кремлівськими проєктами й фінансуються окупантами. Вони створені для залучення масовки на різноманітні пропагандистські заходи, а також для ідеологічної обробки учасників», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, у школах тимчасово захопленого Маріуполя на Донбасі окупанти здійснюють тотальну русифікацію.

Також повідомляли, що російська влада депортує українських дітей із окупованих районів Херсонської області на окупований півострів Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: