Кількість убитих та поранених росіянами дітей зросла – Офіс генпрокурора

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення Росії загинуло 459 неповнолітніх, понад 900 поранено. Найбільше постраждало дітей у Донецькій, Харківській та Київській областях.
ілюстративне фото

Внаслідок повномасштабної збройної агресії росії в Україні загинули 459 дітей, ще 919 неповнолітніх отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

Ювенальні прокурори зазначають, що це не остаточні цифри. Триває робота щодо встановлення фактів агресії щодо дітей у місцях ведення бойових дій, а також на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

«Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 442, Харківській - 270, Київській - 123, Херсонській - 86, Запорізькій - 84, Миколаївській - 83, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 63», – йдеться у повідомленні.

За наявними даними, ще 348 неповнолітніх вважаються зниклими безвісти. А 16 011 дітей було депортовано на територію країни-терориста.

Крім того, росія продовжує системно руйнувати українські школи та дитячі садки. Через бомбардування та обстріли пошкоджено 3126 навчальних закладів, 337 із них зруйновано повністю.

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують прискореними темпами вивозити українських дітей із тимчасово окупованих територій у російську федерацію.

Також стало відомо, скільки депортованих до росії дітей вже повернули в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: