У ПС ЗСУ заявили, що готові до загострення та ударів по Україні 24 лютого

Читать на русском
Речник Повітряних сил не виключає, що можливі ракетні удари та певне загострення на фронті.
Укрінформ

Сили оборони не виключають, що росія на річницю свого вторгнення може завдати удару по Україні чи посилити атаки на фронті. Наші військові готові до цього.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі «24 каналу».

Як зазначається, країна-агресор веде підготовку до атак, а також нагнітає ситуацію до річниці вторгнення в Україну. Згідно з його словами, ворог, ймовірно, хоче показати сакральність цієї дати.

Масована ракетна атака рф на Україну 24 лютого: яка ймовірність такого сценаріюПро те, чи будуть російські терористи намагатися влаштувати чергову масовану ракетну атаку на Україну 23-24 лютого 2023 року – в матеріалі Слово і діло

Речник Повітряних сил не виключає, що можливі ракетні удари та певне загострення на фронті. Проте він зазначив, що на сході України точаться запеклі бої щодня, а обстріли не припиняються.

«Говорити про якось драматичну ситуацію не доводиться. Так, буде загострення, будуть ракетні удари, ніхто вже й не сумнівається, що щось таке буде. Але ми до цього готові... Є в нас засоби для відбиття тих ударів. На жаль, не так багато засобів ППО є, як про них говорять», - заявив Ігнат.

Водночас, речник додав, що Україна очікує систем ППО IRIS-T та SAMP-T, а українські військові випереджають графіки навчань.

Нагадаємо, що у ГУР МОУ оцінили загрозу великого російського авіаудару по Україні.

Напередодні стало відомо, що росія запускає повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами на територію України, щоб зібрати інформацію про протиповітряну оборону.

В ОК «Південь» не виключили, що знаючи про тяжіння росіян до різних сакральних дат, варто очікувати удару рф саме 24 лютого – тим більше, що зазвичай між ракетними атаками проходить до двох тижнів і наступний «термін» якраз випадає на цю дату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: