Британія вшанує річницю вторгнення рф в Україну хвилиною мовчання

Читать на русском
У Великій Британії оголосять хвилину мовчання у зв'язку з роковинами початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Очікується, що у церемонії на Даунінг-стріт візьме участь Ріші Сунак.

У Великій Британії оголосять загальнонаціональну хвилину мовчання у зв'язку з річницею початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це йдеться на офіційному сайті британського уряду.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Хвилина мовчання буде оголошена на всій території країни 24 лютого об 11:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом).

Уряд Британії закликав громадян та організації взяти участь у заході, щоб «віддати належне мужності українців та продемонструвати непохитну солідарність Великої Британії з країною».

Очікується, що у церемонії на Даунінг-стріт візьме участь прем'єр-міністр Ріші Сунак.

«Наближаючись до роковин варварського вторгнення росії в Україну, ми як нація віддаємо належне неймовірній хоробрості та стійкості українського народу. Невиправданий напад росії знову приніс війну та руйнування на наш континент і змусив мільйони людей залишити свої будинки», – заявив Сунак.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2 – це 14 одиниць. Також буде передано 30 самохідних артилерійських установок AS90 стандартного для НАТО калібру 155 мм.

Також ЗМІ заявляли, що Британія може передати ЗСУ ракети Harpoon чи Storm Shadows.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: