Європарламент ухвалив резолюцію до річниці вторгнення рф в Україну

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту закликали країни ЄС та міжнародне співтовариство надавати Україні всебічну підтримку та військову допомогу.
Reuters

Депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію до річниці вторгнення росії в Україну, у якій закликають надавати нашій державі всебічну підтримку та військову допомогу.

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Резолюція, яку прийняли сьогодні, 16 лютого, в Європарламенті засуджує російське вторгнення і закріплює непохитну підтримку України з боку ЄС. У документі депутати закликають країни ЄС та міжнародне співтовариство надавати Україні всебічну підтримку та військову допомогу, включаючи важку техніку та бойові літаки, для досягнення перемоги у розв’язаній росією війні.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

«Європейський парламент наголошує, що головною метою України є перемога у війні проти росії, що включає виведення всіх сил росії, її прибічників та союзників з міжнародно визнаної території України; вважає, що ця мета може бути досягнута лише шляхом постійного збільшення поставок всіх типів озброєння в Україну без винятків», – зазначено у документі.

Варто зауважити, що в резолюції депутати також закликають готуватися до переговорів щодо вступу України до ЄС.

Раніше повідомляли, що Генеральна асамблея ООН напередодні першої річниці вторгнення росії ухвалить резолюцію про суверенітет та цілісність України.

Додамо, незабаром перші роковини повномасштабного російського вторгнення. «Слово і діло» згадало, які події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: