Гуменюк припустила, що наступний масований ракетний удар росії може бути 24 лютого

Читать на русском
Наступний масований ракетний обстріл України росія може влаштувати 24 лютого – до річниці вторгнення та з огляду на двотижневі проміжки між атаками.
РБК-Україна

З огляду на те, що росія здійснює масовані ракетні атаки приблизно раз на два тижні, наступна може відбутися 24 лютого – у річницю вторгнення.

Про це в ефірі телемарафону сказала начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

«Ми пам'ятаємо про те, що вони частіше грають м'язами, а напоготові мають надводні ракетоносії, які знаходяться в пунктах базування і швидше за все проходять переспорядження та готуються до наступного виходу. Якщо говорити про відстань від одного масованого ракетного удару до іншого, це зазвичай до двох тижнів. І можемо зауважити, що від попередньої до наступної – це якраз 24 лютого», – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що, пам'ятаючи тяжіння росії до сакральних дат, потрібно бути готовими.

Нагадаємо, попередній масований удар росія завдала у п'ятницю, 10 лютого. За даними Повітряних сил ЗСУ, сили ППО під час ранкової атаки знищили 61 російську ракету з 71.

У ніч на п'ятницю росіяни запустили по Україні сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 і шість крилатих ракет морського базування «Калібр». Було знищено п'ять ракет та п'ять дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: