Навіщо росія запускає повітряні кулі на територію України: пояснення розвідки

Читать на русском
Росія запускає повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами на територію України, щоб зібрати інформацію про протиповітряну оборону.
Getty Image

Росія запускає повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами на територію України, щоб зібрати інформацію про протиповітряну оборону.

Про це розповіли британські розвідники.

Відомо, що 15 лютого Збройні сили України зафіксували над Києвом кілька повітряних куль із підвішеними під ними радіолокаційними відбивачами. Тоді збили їх щонайменше шість штук. Раніше такі ж кулі спостерігали над східними районами Дніпропетровської області.

Розвідники зауважують, що російські війська застосовують повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами для того, щоб отримувати інформацію про українські системи ППО та змусити витрачати цінні боєприпаси.

Масована ракетна атака рф на Україну 24 лютого: яка ймовірність такого сценаріюПро те, чи будуть російські терористи намагатися влаштувати чергову масовану ракетну атаку на Україну 23-24 лютого 2023 року – в матеріалі Слово і діло

«Цілком ймовірно, що повітряні кулі являють собою нову тактику росії, щоб отримати інформацію про українські системи ППО та змусити українських захисників витрачати цінні запаси ракет «земля-повітря» і протиповітряні боєприпаси», – додають у повідомленні.

Раніше у ЗСУ допустили застосування росією куль із відбивачами.

Додамо, в ОК «Південь» не виключили, що знаючи про тяжіння росіян до різних сакральних дат, варто очікувати удару рф саме 24 лютого – тим більше, що зазвичай між ракетними атаками проходить до двох тижнів і наступний «термін» якраз випадає на цю дату.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: