У річницю вторгнення рф ООН ухвалить резолюцію про суверенітет та цілісність України – AP

Читать на русском
Генеральна асамблея ООН напередодні першої річниці вторгнення росії ухвалить резолюцію про суверенітет та цілісність України.
Reuters

Генеральна асамблея ООН напередодні першої річниці вторгнення росії ухвалить резолюцію про суверенітет та цілісність України.

Про це повідомляє Associated Press.

Проєкт має назву «Принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні». Зауважують, що резолюція наголосить на необхідності миру, що забезпечує суверенітет, незалежність України, єдності та територіальну цілісність. Вона менш деталізована, ніж мирний план з 10 пунктів, який президент України Володимир Зеленський озвучив на листопадовому саміті Групи 20 найбільших економік світу.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

«Це було навмисне рішення України та її прихильників, щоб спробувати заручитися максимальною підтримкою, коли резолюцію буде поставлено на голосування», – повідомили дипломати ООН, які захотіли залишитись анонімними.

Нагадаємо, незабаром перші роковини повномасштабного російського вторгнення – ймовірно, багатьох українців з початком лютого вже почали турбувати «флешбеки», особливо на тлі прогнозів, що росія ось-ось знову піде у масштабний наступ. Два тижні до 24 лютого 2022-го були чи не найнапруженішими в історії незалежної України. Росія зібрала війська на нашому кордоні, світові лідери намагалися напоумити путіна, Україна щодня проводила переговори про нові санкції та військову допомогу, а ЗМІ та розвідки називали можливі дати нападу. «Слово і діло» згадує, які події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни.

Також писали, у той час, як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ росії, українська військова розвідка повідомляє, що рф вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває й сьогодні

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: