Українські розвідники пояснили, для чого кремлю масові заходи з нагоди річниці війни

Читать на русском
Заходи в росії до роковин повномасштабної війни проти України є підготовкою до нової хвилі мобілізації.
gur.gov.ua

Заходи в росії до роковин повномасштабної війни проти України є підготовкою до нової хвилі мобілізації.

Про це повідомляють українські розвідники.

Відомо, що наступного тижня в росії запланована низка офіційних заходів до роковин повномасштабної війни проти України. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що офіційними заходами ворог планує підтримувати власні наративи, заявляти про те, що усе нібито йде за планом й російські військові «захищають» країну від усього Заходу та НАТО.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Ця пропагандистська активність є підготовкою населення до нових мобілізаційних заходів.

«Їм пояснюють, чому вони повинні мовчки йти на забій виконуючи якісь незрозумілі вказівки кремлівських старців. Це, мабуть, не громадяни, це швидше піддані рф, тому що громадяни захищали б власні права і ставили б якість питання. Можливо, і до цього також дійде», – додав Юсов.

За спостереженням аналітиків ISW, путін, щоб посилити підтримку росіянами війни проти України та продовжити мобілізацію, намагається зробити із вторгнення другу «Велику вітчизняну».

Раніше українська розвідка писала, що нова хвиля мобілізації не допоможе росії, а лише виснажить її. Кремль зіткнеться з тими ж проблемами, що й минулого разу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: