Орбана запросили відвідати Україну – Офіс президента

Читать на русском
Віктору Орбану пропонують прибути в Україну, сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, і в тому числі ті, які хвилюють Угорщину.
Зеленський запросив Орбана до КиєваВіктор Орбан/ Facebook

Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана запросили до України. Метою цього є встановлення порозуміння у ході особистої зустрічі.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив заступник голови офісу президента Ігор Жовква.

«Президент України неодноразово запрошував прем’єр-міністра Віктора Орбана прибути в Україну, в Київ. Сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, і в тому числі ті, які хвилюють Угорщину. Ми готові запропонувати свої підходи, як це вирішити… Тому прем’єр-міністр Угорщини запрошений до України, і сподіваємось, що він може бути тут. Відома позиція Угорщини, яка говорить, що вона не буде надавати військову допомогу Україні. Найкраще в дипломатії – це завжди діалог, розмова», – сказав Жовква.

Поки що не відомо, що відповів Орбан на запрошення Зеленського.

Також Жовква додав, що був присутнім на зустрічі президента Володимира Зеленського з Орбаном у Брюсселі, 9 лютого.

«Це дійсно була зустріч президента України з прем’єр-міністром Угорщини в колі ще декількох лідерів. І дійсно прем’єр-міністр Угорщини першим підійшов до президента України і потис йому руку», – заявив Ігор Жовква.

Він зазначив, що під час цієї зустрічі Зеленський обговорював з Орбаном шлях України до вступу в ЄС. За словами Жовкви, вони «почули конструктив з цього приводу».

Зазначимо, уряд Орбана на словах засудив російську агресію проти України і формально підтримав Україну. Водночас Будапешт неодноразово блокував або затягував введення жорстких санкцій щодо росії.

Нагадаємо, Орбан назвав Україну «нічийною» та порівняв з Афганістаном.

Також Орбан в черговий раз заявив про підтримку росії через те, що «Захід розпочав нову «Холодну війну».

Крім того, прем'єр-міністр Угорщини надів шарф із зображенням частини України у складі Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: