Орбан вкотре заявив про підтримку рф через те, що «Захід розпочав нову «Холодну війну»

Читать на русском
Орбан вважає, що Угорщина повинна бути в добрих стосунках з країнами, які є конкурентами Заходу.
Українська правда

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своєю проросійською позицією, заявив про те, що Захід нібито почав нову «Холодну війну», через що Будапешт планує претендувати на роль регіонального лідера.

Про це повідомляє видання Mandiner.

За інформацією видання, у своїй промові на різдвяній вечері Орбан заявив про те, що найбільшим викликом перед Угорщиною в наступному десятилітті є «вихід з групи країн із середнім рівнем доходу, наздоганяння розвинутих країн, а також досягнення статусу регіональної середньої держави в Центральній Європі».

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Згідно зі словами Орбана, неоліберальна модель глобалізації відходить в минуле внаслідок чого у США з'являються нові суперники, оскільки модель дозволила зміцнитись таким державам, як Китай.

«Крапку над «і» поставив початок українсько-російської війни у 2022 році, який дав зрозуміти, що нинішній західноцентризм не може утримувати позиції, оскільки конкуренти Заходу посилилися, не в останню чергу через лібералізацію торгівлі та економіки», - додав Орбан.

Як зазначив угорський прем'єр, у відповідь Захід на чолі зі США розпочали нібито «Холодну війну», аби протистояти суперникам. На думку Орбана новий світовий порядок полягає у тому, що нібито усі економічні, політичні та культурні взаємодії проходять через провідні держави сформованих блоків, а Угорщина має негативний історичний досвід існування в блоковому протистоянні.

«Тому вихідним кроком угорської стратегії наздоганяючого розвитку є розробка специфічної для країни логіки глобалізації для подолання негативних наслідків», – наголосив Орбан.

При цьому, він вважає, що Угорщина повинна бути в добрих стосунках з країнами, які є конкурентами Заходу, оскільки так можна уникнути маргіналізації країни.

Нагадаємо, раніше Орбан надягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини.

Згодом у Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву Орбана про те, що Україна нібито «може воювати лише доти, доки США підтримують її».

Крім того, Угорщина виступила проти нового пакету антиросійських санкцій ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: