Орбан веде свою гру з ЄС, іноді використовуючи Україну як заручницю – Кулеба

Читать на русском
Кулеба заявив, що Орбан веде свою гру з ЄС та інколи використовує Україну як заручницю цих відносин. Але звичайні угорці українцям не вороги.
Фото: Global Look Press

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан «веде свою власну гру з Європейським Союзом і іноді використовує Україну як заручницю цих відносин».

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю Politico.

Також Кулеба передав послання звичайним угорцям: «Що б ви не читали у своїх офіційних ЗМІ, жодної неприязні до угорців українці не мають. Ми були друзями та будемо друзями. Але нам потрібно виграти цю війну, і на користь Угорщини перемога України».

Поки скандальні заяви Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, можна працювати – КулебаГлава МЗС вважає, що поки скандальні заяви політиків Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, особливо проблеми немає і країни можуть співпрацювати.

Напередодні зустрічі міністрів країн НАТО Кулеба закликав Альянс терміново нарощувати виробництво озброєнь: «Поки ми боремося в битвах сьогоднішнього дня, ми повинні думати, як ми боротимемося у битвах завтрашнього дня».

«Востаннє, коли я був присутнім на міністерській зустрічі НАТО, я вимовив три слова: зброя, зброя та ще раз зброя. Цього разу я уточню прохання: нам потрібні ППО, танки та виробничі лінії», – додав він.

Глава МЗС також зазначив, що є країни, які мають потрібне Україні озброєння, але не мають наміру продавати його в достатній кількості з політичних причин.

«Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на те, щоб їх переконувати, потрібно запускати виробництво, щоб… ми не потрапляли у залежність від капризів третіх країн, які мають щось на складах, але які не хочуть цим ділитися», – сказав Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно Віктор Орбан спровокував новий скандал, прийшовши на футбольний матч у шарфі, на якому зображено карту «Великої Угорщини» з частинами території України та Румунії у її складі.

Як в Офісі президента відреагували на вчинок Орбана, читайте тут.

Крім того, нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що російська економіка не постраждала від санкцій. У МЗС України навели низку контраргументів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: